Sjyssta rårakor

Hållbar mat behöver inte vara tråkig alls. Rårakor kan man göra till fest likväl som till vardagsmiddag. Välj de rotfrukter som finns i kylskåpet. Toppa med tångkaviar eller valfri rom.

4 portioner:

250 g mjölig potatis

250 g rotfrukter, t ex morot

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

neutral olja till stekning, t ex rapsolja

Till servering:

1 rödlök

100 g tångkaviar, svart eller röd

1 dl smetana eller crème fraiche

citronklyftor

dill eller gräslök

 

Hållbar mat behöver inte vara tråkig alls. Rårakor kan man göra till fest likväl som till vardagsmiddag. Välj de rotfrukter som finns i kylskåpet. Toppa med tångkaviar eller valfri rom.

Skala och grovriv potatis och rotfrukter, gärna i långa remsor. Krama ur dem väl. Blanda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Skala och finhacka rödlöken. Stek tolv små, tunna rårakor i olja, cirka 2 min på varje sida.  Servera rårakorna nystekta med tångkaviar, smetana, rödlök och citron att pressa över.

 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tips!

Tångkaviar finns i kylen där stenbitsrom brukar finnas. Testa, den är förvånansvärt god!

Fler Härliga Recept

Rosépepparsill

Baguetter med ost och basilika

Enkel rabarberpaj

Köttbullar med sommarörter

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Aubergine- och tomatgratäng

Couscous med betor

Fröknäcke

Sojabönsröra

Fyllda frallor

Supergrön soppa

Inlagda päron

Gnocchi med svamp

Helgfrukost

Grillbröd med löjromstopping

Kikärtsfritters med tillbehör