Sjyssta rårakor

Hållbar mat behöver inte vara tråkig alls. Rårakor kan man göra till fest likväl som till vardagsmiddag. Välj de rotfrukter som finns i kylskåpet. Toppa med tångkaviar eller valfri rom.

4 portioner:

250 g mjölig potatis

250 g rotfrukter, t ex morot

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

neutral olja till stekning, t ex rapsolja

Till servering:

1 rödlök

100 g tångkaviar, svart eller röd

1 dl smetana eller crème fraiche

citronklyftor

dill eller gräslök

 

Hållbar mat behöver inte vara tråkig alls. Rårakor kan man göra till fest likväl som till vardagsmiddag. Välj de rotfrukter som finns i kylskåpet. Toppa med tångkaviar eller valfri rom.

Skala och grovriv potatis och rotfrukter, gärna i långa remsor. Krama ur dem väl. Blanda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Skala och finhacka rödlöken. Stek tolv små, tunna rårakor i olja, cirka 2 min på varje sida.  Servera rårakorna nystekta med tångkaviar, smetana, rödlök och citron att pressa över.

 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tips!

Tångkaviar finns i kylen där stenbitsrom brukar finnas. Testa, den är förvånansvärt god!

Fler Härliga Recept

Krämig äggsallad

Crostinis med getost & sparris

Misobakade auberginer

Smart potatissallad

Sjyssta rårakor

Nudlar med viltskav

Ostronskivling på spett

Gnocchi med grönkål

Lasagne med kronärtskocka

Deviled eggs

Bakad blomkål med kryddsmör

Ramen

Auberginer med tomatbönor

Sparrispaj med kronärtskocka

Currysill med äpple

Morots- och ärtbollar