Spenatomelett i ugn

Enklaste vardagsmaten. Att göra omelett i ugn är smart när man vill äta det till middag, hela familjen. Spenaten kan bytas ut mot hackad, förvälld grönkål också när den är i säsong.

4 portioner:

8 ägg

3 dl mjölk

200 g hackad, fryst spenat eller grönkål

2 dl riven, smakrik ost

1 tsk salt

svartpeppar

Enklaste vardagsmaten. Att göra omelett i ugn är smart när man vill äta det till middag, hela familjen. Spenaten kan bytas ut mot hackad, förvälld grönkål också när den är i säsong.

Tina spenat eller grönkål, krama ur den väl. Sätt ugnen på 200°. Vispa upp ägg och mjölk. Tillsätt spenat och ost. Salta och peppra. Häll smeten i en smord ugnsform. Grädda i ca 15 minuter tills den stannat.

Foto: Lina Eriksson

Användbart här
Användbart här

Fler Härliga Recept

Naturbetesgryta

Chokladglassandwich med kolabottnar

Späd sparrissallad med majovinägrette

Polenta med tomat- och svampsås

Grillad lättgravad laxsida

Äppelsmulpaj med lingon

Apelsinsallad med passion

Fylld savoykål

Spansk tortilla

Kronärtskockor med kryddolja

Morot- och grapesallad

Grönsaksrisotto

Inlagda päron

Currykyckling med gula ärter

Palsternacks-gratäng

Ägg i tomatsås