Zucchinipytt med tofu

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

4 portioner:

6 potatisar

1 purjolök

1 zucchini

1 fast tofu

4 äggulor

salt och peppar

Till servering:

blandad sallad

ett grovt bröd

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

Tvätta och skär potatisen i små tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 5-10 min. Ansa och skiva purjon. Tärna zucchini och tofu.

Fräs allt i smör och olja i en rymlig panna i ca 10 min. Salta och peppra. Servera med äggulor eller stekta ägg.

Foto matbild: Lina Eriksson

Foto kål: Wolfgang Kleinschmidt

 

Råkost passar bra till pytten.
Råkost passar bra till pytten.

Fler Härliga Recept

Tomatgryta med aubergine

Blåbärsglasstårta

Sojabönsröra

Bakad rotselleri

Fröknäcke

Deviled eggs

Spansk tortilla

Bananglass

Fyllda frallor

Morots- och ärtbollar

Grönkålsform

Polenta med tomat- och svampsås

Lasagne med kronärtskocka

Falafelbiffar med rödbeta

Inbakad fetaost

Spenatomelett i ugn