Zucchinipytt med tofu

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

4 portioner:

6 potatisar

1 purjolök

1 zucchini

1 fast tofu

4 äggulor

salt och peppar

Till servering:

blandad sallad

ett grovt bröd

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

Tvätta och skär potatisen i små tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 5-10 min. Ansa och skiva purjon. Tärna zucchini och tofu.

Fräs allt i smör och olja i en rymlig panna i ca 10 min. Salta och peppra. Servera med äggulor eller stekta ägg.

Foto matbild: Lina Eriksson

Foto kål: Wolfgang Kleinschmidt

 

Råkost passar bra till pytten.
Råkost passar bra till pytten.
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Kikärtsfritters med tillbehör

Muffinspannkakor

Grönkålsform

Zucchinifritters

Auberginegryta med svartkål

Blomkål med saffran

Ägg i tomatsås

Grönsaker med ärtdipp

Helgfrukost

Sparrispaj med kronärtskocka

Potatisbullar med rårörda lingon

Polenta med tomat- och svampsås

Vit sparrissoppa

Grönsakscurry

Sparrisburgare

Havrekex