Zucchinipytt med tofu

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

4 portioner:

6 potatisar

1 purjolök

1 zucchini

1 fast tofu

4 äggulor

salt och peppar

Till servering:

blandad sallad

ett grovt bröd

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

Tvätta och skär potatisen i små tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 5-10 min. Ansa och skiva purjon. Tärna zucchini och tofu.

Fräs allt i smör och olja i en rymlig panna i ca 10 min. Salta och peppra. Servera med äggulor eller stekta ägg.

Foto matbild: Lina Eriksson

Foto kål: Wolfgang Kleinschmidt

 

Råkost passar bra till pytten.
Råkost passar bra till pytten.

Fler Härliga Recept

Bakad frukt

Morotsbröd

Vit sparrissoppa

Caesarsallad med grillad kål

Auberginecurry

Pasta med broccolipesto

Inbakad fetaost

Spenatomelett i ugn

Sparrispizza med jordärtskocka

Crostinis med getost & sparris

Grillad gurka med silkestofu

Palsternacks-gratäng

Grönsaker med ärtdipp

Öppen lasagne

Senapsslungad brysselkål

Spansk tortilla