Zucchinipytt med tofu

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

4 portioner:

6 potatisar

1 purjolök

1 zucchini

1 fast tofu

4 äggulor

salt och peppar

Till servering:

blandad sallad

ett grovt bröd

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

Tvätta och skär potatisen i små tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 5-10 min. Ansa och skiva purjon. Tärna zucchini och tofu.

Fräs allt i smör och olja i en rymlig panna i ca 10 min. Salta och peppra. Servera med äggulor eller stekta ägg.

Foto matbild: Lina Eriksson

Foto kål: Wolfgang Kleinschmidt

 

Råkost passar bra till pytten.
Råkost passar bra till pytten.

Fler Härliga Recept

Fröknäcke

Spaghetti bolognese vego style

Sparrisrisotto

Blomkål med saffran

Klar citronsill

Rödbetsplättar med pestoklick

Grönsaksrisotto

Vårsallad med couscous

Ugnspannkaka

Hallonkvarg med crunch

Nudlar med viltskav

Rotfruktssoppa

Supergrön soppa

Ricottaplättar med spenat

Kikärtsfritters med tillbehör

Lasagne med kronärtskocka