Zucchinipytt med tofu

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

4 portioner:

6 potatisar

1 purjolök

1 zucchini

1 fast tofu

4 äggulor

salt och peppar

Till servering:

blandad sallad

ett grovt bröd

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

Tvätta och skär potatisen i små tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 5-10 min. Ansa och skiva purjon. Tärna zucchini och tofu.

Fräs allt i smör och olja i en rymlig panna i ca 10 min. Salta och peppra. Servera med äggulor eller stekta ägg.

Foto matbild: Lina Eriksson

Foto kål: Wolfgang Kleinschmidt

 

Råkost passar bra till pytten.
Råkost passar bra till pytten.

Fler Härliga Recept

Apelsin i rödbetslag

Apelsinsallad med fänkål

One Pot ärtpasta

Smulpaj

Pestobakad lax

Bondpaj med broccoli

Spenatomelett i ugn

Fyllda frallor

Tomatgryta med aubergine

Sojabönsröra

Majskolvar

Sotade lökar

Rågpanerad strömming

Inbakad fetaost

Brödpaket med sojafärs

Pasta med broccolipesto