Zucchinipytt med tofu

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

4 portioner:

6 potatisar

1 purjolök

1 zucchini

1 fast tofu

4 äggulor

salt och peppar

Till servering:

blandad sallad

ett grovt bröd

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

Tvätta och skär potatisen i små tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 5-10 min. Ansa och skiva purjon. Tärna zucchini och tofu.

Fräs allt i smör och olja i en rymlig panna i ca 10 min. Salta och peppra. Servera med äggulor eller stekta ägg.

Foto matbild: Lina Eriksson

Foto kål: Wolfgang Kleinschmidt

 

Råkost passar bra till pytten.
Råkost passar bra till pytten.

Fler Härliga Recept

Couscous med betor

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Zucchinipytt med tofu

Bananbröd

Spenat- och tomatris

Bananglass

Ölkokta blåmusslor

Fyllda frallor

Havrekakor med kardemumma

Grönsakssoppa

Quinotto med späda skott

Sparrispizza med jordärtskocka

Majskolvar

Apelsinsallad med fänkål

Aubergine- och tomatgratäng

Blåbärsglasstårta