Zucchinipytt med tofu

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

4 portioner:

6 potatisar

1 purjolök

1 zucchini

1 fast tofu

4 äggulor

salt och peppar

Till servering:

blandad sallad

ett grovt bröd

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

Tvätta och skär potatisen i små tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 5-10 min. Ansa och skiva purjon. Tärna zucchini och tofu.

Fräs allt i smör och olja i en rymlig panna i ca 10 min. Salta och peppra. Servera med äggulor eller stekta ägg.

Foto matbild: Lina Eriksson

Foto kål: Wolfgang Kleinschmidt

 

Råkost passar bra till pytten.
Råkost passar bra till pytten.
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Aubergine- och tomatgratäng

Vit sparris med brynt kaprissmör

Rostade morötter med vispad feta

Boeuf Bourgignon på vildsvin

Rågpanerad strömming

Grillad gurka med silkestofu

Råkostsallad

Potatisbullar med rårörda lingon

Viltfärsbullar

Zucchinifritters

Tabboulet med rödbetor

Bakad sötpotatis

Ugnspannkaka

Havregröt på två vis

Auberginecurry

Tomatpaj