Råkostsallad

Det här är två vitaminbomber! Inte alls någon trist råriven vitkål med lite citron på. Nej, här snackar vi mycket smak! Att verkligen krama ihop salladerna är självaste tricket, då mjuknar de lagom och smakerna går ihop bra.

Kålssallad med pumpakärnor:

300 g rödkål eller vitkål

1 dl pumpakärnor

1 dl hackad persilja

2 msk pumpakärnsolja eller sesamolja

1-2 msk äppelcidervinäger

salt och peppar

Romanescosallad med tranbär:

1/2 romanescokålhuvud (eller vanlig blomkål)

60 g babyspenat

1 dl torkade tranbär (eller andra torkade bär)

2 msk olivolja

1-2 msk saft av lime

salt och peppar

Det här är två vitaminbomber! Inte alls någon trist råriven vitkål med lite citron på. Nej, här snackar vi mycket smak! Att verkligen krama ihop salladerna är självaste tricket, då mjuknar de lagom och smakerna går ihop bra.

Kålsallad:

Finstrimla kålen. Rosta pumpakärnorna i en torr panna tills de har fått fin färg. Salta. Krama ihop alla ingredienser till salladen väl. Peppra.

Romanescosallad:

Riv romanescokålen så att den blir fin som couscous. Finstrimla även ett par av kålbladen. Blanda och krama ihop alla ingredienserna väl.  

 

Pumpakärnsolja?

En mycket nyttig och fantastiskt smakrik olja. Kan varieras med sesamolja eller avokadoolja.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Vårsallad

Sojabönsröra

Mangold med mandlar

Bakad fänkål med clementin

Rotfruktssoppa

Spenatomelett i ugn

Melonsallad med bondbönor

Morotsbröd

Couscous med betor

Tabboulet med rödbetor

Fyllda frallor

Caesarsallad med grillad kål

Misobakade auberginer

Apelsinsallad

Vårsallad med couscous

Brödpaket med sojafärs