Mangold med mandlar

Mangold är något man oftare hittar i trädgårdsodlingarna är i grönsaksdisken. Varför säljs det så lite? Världens godaste och blad, lättodlade som attans också. Dock åts mina upp av rådjuren...

Cirka 4 portioner:

400 g mangold, gärna olika färger

1/2 dl olivolja

1 vitlöksklyfta

saft av 1/2 citron

1 dl saltrostade mandlar

ev sakurakrasse eller späda skott

salt och nymalen svartpeppar

Mangold är något man oftare hittar i trädgårdsodlingarna är i grönsaksdisken. Varför säljs det så lite? Världens godaste och blad, lättodlade som attans också. Dock åts mina upp av rådjuren...

Ansa mangolden och skär stjälken i bitar.

Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i mangolden och häll av direkt. (Riktigt späd mangold behöver inte blancheras) Låt rinna av väl. Klappa med en ren kökshandduk eller hushållspapper. Fräs mangolden i olivoljan i 3-4 min. Riv i vitlöken och pressa i citron. Salta och peppra. Grovhacka mandeln. Strö den över varm eller ljummen mangold. Klipp ev över lite sakurakrasse eller andra fina skott.

 Foto: Lina Eriksson

Lika god till en liten köttbit som till grillad fisk.

Fler Härliga Recept

Palsternacks-gratäng

Vårsallad

Grillad gurka med silkestofu

Grönkålsform

Ljummen grapesallad

Grillad halloumisallad

Baba ganouj

Rödkål med enbär och feta

Sallad på burk

Krispig citronpotatis

Tomatgratäng med fetaost

Bakad sötpotatis

Vårsallad med couscous

Bitterljuv citrussallad

Apelsinsallad med fänkål

Majskolvar