Tabboulet med rödbetor

Ät som matig middagssallad med t ex vegetariska bollar och en röra till, eller ställ fram på en buffé. Variera det kryddgröna med dill om du vill, det passar väldigt bra ihop med rödbetan. Även om smakerna är djupa och vintriga så är den här salladen lika fin att göra på sommaren av sommarbetor och mycket dill. Fantastiska smaker till både grillat kött och fisk.

4 portioner:

3 dl coucous

2 rödbetor

2 polkabetor

2 tsk hela fänkålsfrön

4 salladslökar

6 mjuka dadlar

2 dl granatäppelkärnor

1 dl hackad, färsk mynta

1 dl hackad persilja

1 dl saltrostade pumpakärnor

 

Citronette:

1/2 dl olivolja

saft av 2 pressade apelsiner

saft av 1/2 pressad citron

salt och peppar

 

Ät som matig middagssallad med t ex vegetariska bollar och en röra till, eller ställ fram på en buffé. Variera det kryddgröna med dill om du vill, det passar väldigt bra ihop med rödbetan. Även om smakerna är djupa och vintriga så är den här salladen lika fin att göra på sommaren av sommarbetor och mycket dill. Fantastiska smaker till både grillat kött och fisk.

Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Skala under tiden rödbeta och polkabeta. Riv rödbetan grovt och lägg rivet på couscousen medan den sväller i kastrullen. Skiva polkabetan så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Rosta fänkålsfrö i ett par minuter i en torr panna. Skiva salladslöken. Kärna ur och dela dadlar i mindre bitar. Plocka ur kärnorna ur granatäpplet. Hacka örterna. Rör ihop citronetten. Salta och peppra. Krama in lite av dressingen i polkabetorna. Blanda ihop couscous väl med allt utom polkabetor. Lägg upp på serveringsfat. Toppa med polkabetor och gärna lite extra pumpakärnor.

 

Foto: Sanna Blåvarg

Tips!

Granatäppelkärnor finns att köpa frysta om man vill göra det enkelt för sig, men de färska smakar ännu mer. Enklast är att rulla granatäpplet, halvera det försiktigt och banka ur kärnorna direkt ner i ett durkslag.

Användbart här:
Användbart här:
Bästa kompisar:

Fler Härliga Recept

Fyllda portobellosvampar

One Pot ärtpasta

Grönsaker med ärtdipp

Auberginegryta med svartkål

Polenta med tomat- och svampsås

Tabboulet med rödbetor

Aubergine- och tomatgratäng

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Supergrön soppa

Spaghetti bolognese vego style

Pasta med broccolipesto

Spenat- och tomatris

Kronärtskockor med kryddolja

Morotsbröd

Potatis- och purjofritters

Caesarsallad med grillad kål