Spansk tortilla

Servera kall i bitar som tapas, eller som en ljuvlig lunch eller lättare middag med sallad.

Cirka 3 portioner som varmrätt eller 10 som tapas:

600 g potatis av mjölig sort

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

2 dl olivolja

5 ägg

 

Servera kall i bitar som tapas, eller som en ljuvlig lunch eller lättare middag med sallad.

Skala och skiva potatisen i ca 1/2 cm tunna skivor. Skala och skiva lök och vitlök. Koka allt på svag värme i olivoljan i en rymlig panna i 20-30 min tills potatisen är helt mjuk. Salta och peppra. Häll av potatisen i ett durkslag. Knäck äggen i en bunke och vispa upp lätt. Vänd ner potatisen.Värm pannan och häll i potatisen. Låt steka på svag- medelvärme i ca 5 min. Fös in kanterna så att det blir en jämn tortilla. Vänd tortillan med hjälp av t ex ett stort kastrullock. Stek i ytterligare ca 5 min, eller tills den känns klar med fortfarande lite krämig i mitten. Servera direkt, eller låt kallan helt,gärna till nästa dag, och skär i bitar som tapas.

 

 

Smaktips!

Variera din tortilla med smulad fetaost i eller strimlad, inlagd paprika.

 

Serveringsbräda:
Serveringsbräda:

Fler Härliga Recept

Grönsaksrisotto

Vit sparris med brynt kaprissmör

Enkel rabarberpaj

Quinotto med späda skott

Stekta bananer med vispad mascarpone

One Pot ärtpasta

Grönsakscurry

Zucchinifritters

Inlagda päron

Bakad sötpotatis

Crostinis med getost & sparris

Eton Mess

Ostronskivling på spett

Lövbiff med varm bönsallad

Potatis- och purjofritters

Quinoabiffar med avokadokräm