Morot- och grapesallad

Jag känner mig på nåt vis alldeles extra frisk när jag äter den här saftiga salladen. Och det härliga är att man gör en laddning som kan stå i kyl en knapp vecka. Alltså fritt fram att gå dit och ta lite när som.

Till 1 stor burk

5 stora morötter (ca 700 g)
2 blodgrape
1 1/2 msk finhackad, färsk ingefära
1/2 dl neutral raps- eller majsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 msk socker, gärna råsocker
nymald vitpeppar

Jag känner mig på nåt vis alldeles extra frisk när jag äter den här saftiga salladen. Och det härliga är att man gör en laddning som kan stå i kyl en knapp vecka. Alltså fritt fram att gå dit och ta lite när som.

Skala och grovriv morötterna. Skär bort skalet från grapen och skär den i små bitar. Blanda morötter, grape + ev saft, och ingefära i en rymlig bunke eller burk. Rör ner olja, vinäger, salt, socker och peppar. Låt stå med en tyngd på till nästa dag.

Foto: Lina Eriksson

Tips

Visst går det att äta salladen på studs, men den blir verkligen godare om den får stå till sig ett dygn eller så.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:
Salladsbestick:

Fler Härliga Recept

Halstrad pilgrimsmussla

Bakad rotselleri

Lasagne med kronärtskocka

Sparrispizza med jordärtskocka

Friterade polentasticks

Frasiga palsternackor

Bakad blomkål med kryddsmör

Spansk tortilla

Bondpaj med broccoli

Vit sparris med brynt kaprissmör

Morots- och ärtbollar

Auberginer med tomatbönor

Gnocchi med grönkål

Crostinis med getost & sparris

Deviled eggs

Sotade lökar