Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Spenat- och tomatris

Apelsinsallad med fänkål

Späd sparrissallad med majovinägrette

Fylld savoykål

Glöggtiramisu

Zucchinipytt med tofu

Grönsaksrisotto

Kikärtsfritters med tillbehör

Potatis- och purjofritters

Klar löksill med äpple

Pasta med broccolipesto

Sparrispaj med kronärtskocka

Chokladpannacottapaj

Auberginer med tomatbönor

Saffransglass med honungsrostade nötter

Muffinspannkakor