Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Fylld savoykål

Paj med torkad frukt

Lingonpäron

Rågrillad sparris

Tabboulet med rödbetor

Kronärtskockor med kryddolja

Köttbullar med sommarörter

Misobakade auberginer

Auberginecurry

Grönsaksgryta

Baba ganouj

Grönkåls-cheesecake

Ostronskivling på spett

Vårsallad med couscous

Vit sparrissoppa

Krispig citronpotatis