Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Apelsinsallad med fänkål

Köttbullar med sommarörter

Misobakade auberginer

Rödbetsplättar med pestoklick

Tomatgratäng med fetaost

Lingonpäron

Rotfruktssoppa

One Pot ärtpasta

Gnocchi

Potatis- och purjofritters

Tabboulet med rödbetor

Sega chokladcookies

Kronärtskockor med kryddolja

Rostade morötter med vispad feta

Ägg i tomatsås

Fikonkaka med saffran