Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Vårsallad med couscous

Frasiga dadelstänger

Apelsinsallad med fänkål

Grönkålssoppa

Smart potatissallad

Pärlande julfrukt

Apelsinsallad

Bakad rotselleri

Chokladpannacottapaj

Rödkål med enbär och feta

Frasiga palsternackor

Gnocchi med grönkål

Fyllda frallor

Couscous med betor

Köttbullar med sommarörter

Späd sparrissallad med majovinägrette