Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Glöggtiramisu

Muffinspannkakor

Quinoabiffar med avokadokräm

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Pärlande julfrukt

Spaghetti bolognese vego style

Brieflarn med zucchini

Apelsinsallad

Apelsinsaft

Grönkåls-cheesecake

Vit sparris med brynt kaprissmör

Potatis- och purjofritters

Fikonkaka med saffran

Potatisbullar med rårörda lingon

Vit sparrissoppa

Polenta med tomat- och svampsås