Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Senapssill med twist

Spenat- och tomatris

Rödbetsplättar med pestoklick

Polenta med tomat- och svampsås

Rågrillad sparris

Majskolvar

Vallmofrökaka

Misobakade auberginer

Morot- och grapesallad

Köttbullar med sommarörter

Julbröd

Fyllda frallor

Klar citronsill

Sjyssta rårakor

Sojabönsröra

Apelsin i rödbetslag