Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Glöggsangria

Klar löksill med äpple

Grillad gurka med silkestofu

Bakad rotselleri

Ostronskivling på spett

Pärlande julfrukt

Kronärtskockor med kryddolja

Supergrön soppa

Rosépepparsill

Tomatgratäng med fetaost

Brieflarn med zucchini

Ugnspannkaka

Tabboulet med rödbetor

Auberginegryta med svartkål

Chokladpannacottapaj

Smart potatissallad