Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Apelsinsallad med fänkål

Kikärtsfritters med tillbehör

Sparrisburgare

Rågrillad sparris

Sparrispaj med kronärtskocka

Saffransglass med honungsrostade nötter

Fyllda frallor

Frasiga apelsinlängder med mandel

Sojabönsröra

Inbakad fetaost

Couscous med betor

Palsternacks-gratäng

Späd sparrissallad med majovinägrette

Spaghetti bolognese vego style

Quinoabiffar med avokadokräm

Chokladgranar