Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Misobakade auberginer

Senapssill med twist

Rostade morötter med vispad feta

Sparrisburgare

Fyllda portobellosvampar

Soppa med jordärtskocka

Baba ganouj

Majskolvar

Tacotillbehör

Grönkålssoppa

Couscous med betor

Ostronskivling på spett

Crostinis med getost & sparris

Zucchinispaghetti

Falafelbiffar med rödbeta

Ägg i tomatsås