Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Tomatgryta med aubergine

Burritos med chipotle

Blomkål med saffran

Saffranssnurror

Potatisbullar med rårörda lingon

Vit sparris med brynt kaprissmör

Brieflarn med zucchini

Misobakade auberginer

Brödpaket med sojafärs

Aubergine- och tomatgratäng

Pärlande julfrukt

Fyllda frallor

Tomatpaj

Havrekakor med variation

Glöggsangria

Grönkålsform