Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Bakad rotselleri

Morot- och grapesallad

Kryddkringlor

Senapsslungad brysselkål

Tomatgryta med aubergine

Apelsin i rödbetslag

Morots- och ärtbollar

Sotade lökar

Glöggtiramisu

Hemgjord glögg

Lingonpäron

Misobakade auberginer

Ostronskivling på spett

Gnocchi med grönkål

Chokladgranar

Köttbullar med sommarörter