Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Inbakad fetaost

Havrekakor med variation

Smart potatissallad

Små polkamaränger

Frasiga dadelstänger

Hemgjord glögg

Sojabönsröra

Sotade lökar

Späd sparrissallad med majovinägrette

Auberginecurry

Öppen lasagne

Tomatgratäng med fetaost

Zucchinispaghetti

Falafelbiffar med rödbeta

Saffransmazarin

Majskolvar