Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Potatis- och purjofritters

Grönsaksgryta

Apelsinsallad

Chokladkolor med flingsalt

Potatisbullar med rårörda lingon

Crostinis med getost & sparris

Vårsallad

Rosépepparsill

Potatissallad med saffran

Ugnspannkaka

Klar löksill med äpple

Saffransmazarin

Saffranssnurror

Zucchinipytt med tofu

Aubergine- och tomatgratäng

Sparrispaj med kronärtskocka