Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Quinotto med späda skott

Vit sparris med brynt kaprissmör

Caesarsallad med grillad kål

Fyllda frallor

Tomatgratäng med fetaost

Ricottaplättar med spenat

Hemgjord glögg

Svampburgare

Fylld savoykål

Små polkamaränger

Fyllda portobellosvampar

Grönsaksrisotto

Grönsaksgryta

Vårsallad med couscous

Frasiga palsternackor

Gnocchi