Visst känns små grejer ofta godare på något vis? Här gör vi ugnspannkakan i småportioner i en muffinsform av plåt men det går även bra med vanliga pappersformar. Toppen på picknicken!
12 stycken:
3 ägg
3 dl siktat dinkelmjöl
5 dl mjölk eller vegetabiliskt alternativ
1/2 tsk salt
smör eller rapsolja till formen
Till servering:
- Rårörda lingon och keso
- Vispad grädde och mosade bär
Visst känns små grejer ofta godare på något vis? Här gör vi ugnspannkakan i småportioner i en muffinsform av plåt men det går även bra med vanliga pappersformar. Toppen på picknicken!
Sätt ugnen på 250°. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölet, hälften av mjölet och salt. Vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och låt smeten vila i 15 minuter. Smörj en muffinsplåt mycket väl med rikligt med smör eller olja. Häll smeten i formarna, det går lättast med en kanna.Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de har fått fin färg. Servera direkt!
Om du vill kan man fylla muffinspannkakorna innan de gräddas. Förbered det i så fall medan smeten vilar. Fyll formarna med något av förslagen nedan precis innan de ska gräddas.
- 1 finriven morot
- 1 dl rivna ostsnuttar
- 1 rivet äpple och lite malen kanel
- 2 dl frysta blåbär