Lax med forellrom

En enkel och vacker liten förrätt. Laxen kan även bytas ut mot handskalade räkor, hummer eller kräftstjärtar. Det är viktigt att välja ekologisk crème fraiche då annan sort kan vara svår att vispa fast.

Cirka 6 portioner:

300 g gravad lax i bit

2 avokado

1 gemsallad

ca 1/2 dl forellrom

olivolja

nymald svartpeppar

 

Citroncrème:

2 dl ekologisk crème fraiche

200 g färskost, t ex Philadelphia

finrivet skal och saft av 1/2 citron

En enkel och vacker liten förrätt. Laxen kan även bytas ut mot handskalade räkor, hummer eller kräftstjärtar. Det är viktigt att välja ekologisk crème fraiche då annan sort kan vara svår att vispa fast.

Skär laxen i små kuber. Halvera och skär avokadon i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar. Skölj och bryt salladsbladen i mindre bitar. Vispa crème fraiche, färskost, citronsaft och skal till en fluffig och fast crème. Fördela lax, avokado och salladsblad på assietter. Spritsa eller klicka på crèmen.Toppa med forellrom. Salta lätt med flingsalt. Peppra. Droppa gärna över lite olivolja och citronsaft.

 

 

Lax kvar efter julen?

Här blir det till en fräsch nyårsrätt. Helt perfekt och klimatsmart!

Fler Härliga Recept

Köttbullar med sommarörter

Vårsallad med couscous

Apelsinsallad med passion

Sparrispaj med kronärtskocka

Lax med forellrom

Rågpanerad strömming

Enkel rabarberpaj

Klar fänkålssill med ingefära

Långsambakad oxfilé

Baba ganouj

Bondpaj med broccoli

Sparrispizza med jordärtskocka

Ölkokta blåmusslor

Crostinis med getost & sparris

Apelsin i rödbetslag

Blåbärsglasstårta