Lax med forellrom

En enkel och vacker liten förrätt. Laxen kan även bytas ut mot handskalade räkor, hummer eller kräftstjärtar. Det är viktigt att välja ekologisk crème fraiche då annan sort kan vara svår att vispa fast.

Cirka 6 portioner:

300 g gravad lax i bit

2 avokado

1 gemsallad

ca 1/2 dl forellrom

olivolja

nymald svartpeppar

 

Citroncrème:

2 dl ekologisk crème fraiche

200 g färskost, t ex Philadelphia

finrivet skal och saft av 1/2 citron

En enkel och vacker liten förrätt. Laxen kan även bytas ut mot handskalade räkor, hummer eller kräftstjärtar. Det är viktigt att välja ekologisk crème fraiche då annan sort kan vara svår att vispa fast.

Skär laxen i små kuber. Halvera och skär avokadon i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar. Skölj och bryt salladsbladen i mindre bitar. Vispa crème fraiche, färskost, citronsaft och skal till en fluffig och fast crème. Fördela lax, avokado och salladsblad på assietter. Spritsa eller klicka på crèmen.Toppa med forellrom. Salta lätt med flingsalt. Peppra. Droppa gärna över lite olivolja och citronsaft.

 

 

Lax kvar efter julen?

Här blir det till en fräsch nyårsrätt. Helt perfekt och klimatsmart!

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Vårsallad med couscous

Baba ganouj

Apelsin i rödbetslag

Grillad lättgravad laxsida

Torta di Nonna

Vit sparrissoppa

Senapssill med twist

Torsk med brynt kaprissmör

Musseltomatgryta

Hemgjord glögg

Passionskaka med frosting

Blåbärsglasstårta

Ljummen grapesallad

Långsambakad oxfilé

Nöttårta

Vit sparris med brynt kaprissmör