Gröna, superfrasiga vegofritters blir till en dröm-middag med mosad avokadoröra och krispig majssallad.
4 portioner:
1 gul lök
400 g kokta kikärter
1/2 dl hackad persilja
2 msk potatismjöl
1 msk vatten
1/2 tsk salt
svartpeppar
1-2 dl pankoströbröd
neutral rapsolja
Till servering:
tärnad fetaost
saltgurka eller feferonis
Mosad avokadoröra:
3 avokado, ätmogna
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 dl matyoghurt
2 krm salt
svartpeppar
Majssallad:
2 förkokta majskolvar
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
saften av 1/2 – 1 lime
salt
Gröna, superfrasiga vegofritters blir till en dröm-middag med mosad avokadoröra och krispig majssallad.
Skölj kikärterna. Skala och hacka löken. Mixa allt med persilja, potatismjöl, vatten, salt och peppar. Forma ca sexton bollar. Vänd dem i pankoströbröd. Låt vila i ca 15 min.
Halvera och gröp under tiden ur avokadon i en bunke. Pressa i vitlöken. Mosa ihop med matyoghurt, salt och peppar.
Skär bort majskornen från kolvarna. Skiva eller finhacka chilin. Tillsätt chili, olja och lime. Salta.
Stek kikärtsfritters frasiga i olja i en panna i ca 2 minuter på varje sida. Servera med tillbehören.
Foto: Lina Eriksson
Glutenfritt!
I och med att det är potatismjöl i dessa fritters så är de ju glutenfria för de som vill eller behöver undvika gluten.