Kikärtsfritters med tillbehör

Gröna, superfrasiga vegofritters blir till en dröm-middag med mosad avokadoröra och krispig majssallad.

4 portioner:

1 gul lök

400 g kokta kikärter

1/2 dl hackad persilja

2 msk potatismjöl

1 msk vatten

1/2 tsk salt

svartpeppar

1-2 dl pankoströbröd

neutral rapsolja

Till servering:

tärnad fetaost

saltgurka eller feferonis

Mosad avokadoröra:

3 avokado, ätmogna

1 vitlöksklyfta

ca 1/2 dl matyoghurt

2 krm salt

svartpeppar

Majssallad:

2 förkokta majskolvar

1 röd chilifrukt

2 msk olivolja

saften av 1/2 – 1 lime

salt

Gröna, superfrasiga vegofritters blir till en dröm-middag med mosad avokadoröra och krispig majssallad.

Skölj kikärterna. Skala och hacka löken. Mixa allt med persilja, potatismjöl, vatten, salt och peppar. Forma ca sexton bollar. Vänd dem i pankoströbröd. Låt vila i ca 15 min.

Halvera och gröp under tiden ur avokadon i en bunke. Pressa i vitlöken. Mosa ihop med matyoghurt, salt och peppar.

Skär bort majskornen från kolvarna. Skiva eller finhacka chilin. Tillsätt chili, olja och lime. Salta.

Stek kikärtsfritters frasiga i olja i en panna i ca 2 minuter på varje sida. Servera med tillbehören.

 

Foto: Lina Eriksson

Glutenfritt!

I och med att det är potatismjöl i dessa fritters så är de ju glutenfria för de som vill eller behöver undvika gluten.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Äppelsmulpaj med lingon

Passionskaka med frosting

Baba ganouj

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Bananglass

Grillad gurka med silkestofu

Quinoabiffar med avokadokräm

Påsktårta

Apelsin i rödbetslag

Lingonpäron

Glöggsangria

Små laxmackor

Grillad lättgravad laxsida

Pestobakad lax

Currykyckling med gula ärter

Lasagne med kronärtskocka