Apelsinkyckling

Det här är ett recept som är väldigt bra om man är lite fler till middag. Förbered dem gärna en dag i förväg. Smidigt och väldigt gott när de fått dra åt sig smakerna väl.

Cirka 8 personer:

2 kycklingar, ekologiska (à ca 1,3 kg)

2 apelsiner

50 g smör

flingsalt och svartpeppar

Marinad:

1 dl grovhackad eller repad rosmarin

5 vitlöksklyftor, hackade

3 lagerblad

1/2 dl olivolja

saften av 3 apelsiner

1 dl ljus soja (Japansk)

1 dl honung

Det här är ett recept som är väldigt bra om man är lite fler till middag. Förbered dem gärna en dag i förväg. Smidigt och väldigt gott när de fått dra åt sig smakerna väl.

Halvera kycklingarna och lägg i en form eller i dubbla plastpåsar. Rör ihop marinaden och fördela väl på kycklingen. Låt marinera till nästa dag eller i minst 5 timmar. Sätt ugnen på 175°. Lägg kyckling och marinad i en långpanna. Skär apelsinerna i klyftor och fördela i formen. Smält smöret och pensla på kycklingen. Salta och peppra väl. Ugnsbaka i mitten av ugnen i 45 minuter - 1 timme tills den är genomstekt, ös gärna en gång. Lägg gärna på lite extra rosmarin vid servering. Dela kycklingen i stora bitar. Servera med skyn.  

Foto: Lina Eriksson

Serveringstips!

Varm couscous med granatäpple är gott till kycklingen. Se recept

Passar med couscous:
Passar med couscous:
Laga i en bra form:

Fler Härliga Recept

Lövbiff med varm bönsallad

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Sparrisrisotto

Vårsallad med couscous

Köttbullar med sommarörter

Torsk med brynt kaprissmör

Passionskaka med frosting

Pavlovakrans

Grillad halloumisallad

Karamelläpplen

Minsestrone

Chokladgranar

Bakad frukt

Fylld savoykål

Dragonkyckling

Morots- och ärtbollar