En riktigt snabb, enkel och smakrik nudelsoppa. Eller... gryta skulle man nästan kunna säga eftersom den är så matig.
4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 msk konc kycklingfond
ca 5 skivor färsk ingefära
400 g strimlad kycklingfilé
150 g färsk små shiitakesvamp eller champinjoner
100 g färska böngroddar
300 g färdigkokta sjögräsnudlar
färsk koriander
lime
En riktigt snabb, enkel och smakrik nudelsoppa. Eller... gryta skulle man nästan kunna säga eftersom den är så matig.
Skala och hacka vitlök. Koka upp 15 dl vatten med fond, vitlök och ingefära. Lägg i kyckling, svamp och böngroddar. Sjud i 2-3 min. tills kycklingen är klar. Tillsätt nudlar, låt bli varmt. Servera med koriander och lime.
Foto: Lina Eriksson
Tips!
Klipp kycklingen direkt ner i soppan. Snabbt och enkelt! Här tar man lite de grönsaker som finns hemma. Ett utmärkt tillfälle att använda små slattar av saker och ting.