Marinerade flädergubbar

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

6 portioner:

2 liter jordgubbar

1/2 dl hackad, färsk basilika

1 dl konc flädersaft

1/2 flaska torrt rosévin (ca 4 dl)

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

Skölj och noppa jordgubbarna. Skär dem i klyftor och lägg i en skål. Tillsätt basilika, flädersaft och rosévin. Vänd runt försiktigt. Låt marinera i cirka 1 timme. Servera svala med lättvispad grädde och en liten knaprig kaka.

Tips!

Byt ut basilika mot mynta, det är också mycket gott.

Fler Härliga Recept

Grillade nektariner med muscovadosås

Exotisk champagnefrukt

Rödbetsrutor med citronfrosting

Variation på julgröt

Vallmofrökaka

Glöggtiramisu

Inlagda päron

Blåbärsglasstårta

hallonkräm

Höstspöken

Citronpaj med Italiensk maräng

Citronlakrits cheesecake i glas

Marinerade flädergubbar

Bakad frukt

Pärlande julfrukt

Muffinspannkakor