Marinerade flädergubbar

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

6 portioner:

2 liter jordgubbar

1/2 dl hackad, färsk basilika

1 dl konc flädersaft

1/2 flaska torrt rosévin (ca 4 dl)

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

Skölj och noppa jordgubbarna. Skär dem i klyftor och lägg i en skål. Tillsätt basilika, flädersaft och rosévin. Vänd runt försiktigt. Låt marinera i cirka 1 timme. Servera svala med lättvispad grädde och en liten knaprig kaka.

Tips!

Byt ut basilika mot mynta, det är också mycket gott.

Fler Härliga Recept

Inlagda päron

Rabarberflarn till många

Muffinspannkakor

Lingonpäron

Chokladpannacottapaj

Bakad frukt

Enkel rabarberpaj

Citronpaj med Italiensk maräng

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Exotisk champagnefrukt

Passionskaka med frosting

Marinerade flädergubbar

Jordgubbar i cointreau

Apelsin i rödbetslag

Torta di Nonna

Pavlovakrans