Marinerade flädergubbar

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

6 portioner:

2 liter jordgubbar

1/2 dl hackad, färsk basilika

1 dl konc flädersaft

1/2 flaska torrt rosévin (ca 4 dl)

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

Skölj och noppa jordgubbarna. Skär dem i klyftor och lägg i en skål. Tillsätt basilika, flädersaft och rosévin. Vänd runt försiktigt. Låt marinera i cirka 1 timme. Servera svala med lättvispad grädde och en liten knaprig kaka.

Tips!

Byt ut basilika mot mynta, det är också mycket gott.

Fler Härliga Recept

Nyponsoppa

Apelsinsallad med passion

Eton Mess apelsin

Inlagda päron

Citronlakrits cheesecake i glas

Chokladtårta med praliné

Chokladglass

Exotisk champagnefrukt

Stekta bananer med vispad mascarpone

Chokladglassandwich med kolabottnar

Rabarberflarn till många

Bakade päron med sesamkrisp

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Bananglass

Blodapelsinsorbet

Apelsin i rödbetslag