Marinerade flädergubbar

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

6 portioner:

2 liter jordgubbar

1/2 dl hackad, färsk basilika

1 dl konc flädersaft

1/2 flaska torrt rosévin (ca 4 dl)

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

Skölj och noppa jordgubbarna. Skär dem i klyftor och lägg i en skål. Tillsätt basilika, flädersaft och rosévin. Vänd runt försiktigt. Låt marinera i cirka 1 timme. Servera svala med lättvispad grädde och en liten knaprig kaka.

Tips!

Byt ut basilika mot mynta, det är också mycket gott.

Fler Härliga Recept

Apelsinsallad med passion

Bakade päron med sesamkrisp

Bananglass

Saffransglass med honungsrostade nötter

Äppeltacos

Glutenfri smulpaj

Rabarberflarn till många

Grillade nektariner med muscovadosås

Glöggtiramisu

Inlagda päron

Inlagda päron

Karamelläpplen

Enkel rabarberpaj

Blodapelsinsorbet

Chokladmousse

hallonkräm