Exotisk champagnefrukt

Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.

4 portioner:

1 kg exotisk frukt, t ex ananas, melon och mango

ca 3 dl champagne eller torrt, mousserande vin

1/2 liter mangosorbet (eller annan valfri sort)

Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.

Skala och kärna ur frukten. Ta gärna ut kulor med ett kuljärn, eller skär den i mindre bitar. Hit går det bra att förbereda, men droppa på lite limesaft så att frukten inte mörknar. Fördela frukten i vackra glas. Häll på champagne, gärna direkt vid bordet. Toppa med sorbet.

Alkoholfri special!

Toppa desserten med päroncider.

Servera i små glas:
Servera i små glas:

Fler Härliga Recept

Minsestrone

Äppelsmulpaj med lingon

Torta di Nonna

Enkel rabarberpaj

Variation på julgröt

Soppa med jordärtskocka

Långsambakad oxfilé

Rabarberbubbel

Chokladgranar

Potatisbullar med rårörda lingon

Rabarberflarn till många

Cheesecake med hasselnöt

Kladdkaka med whisky & salta jordnötter

Rotfruktssoppa

Ölkokta blåmusslor

Grönsaksrisotto