Exotisk champagnefrukt

Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.

4 portioner:

1 kg exotisk frukt, t ex ananas, melon och mango

ca 3 dl champagne eller torrt, mousserande vin

1/2 liter mangosorbet (eller annan valfri sort)

Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.

Skala och kärna ur frukten. Ta gärna ut kulor med ett kuljärn, eller skär den i mindre bitar. Hit går det bra att förbereda, men droppa på lite limesaft så att frukten inte mörknar. Fördela frukten i vackra glas. Häll på champagne, gärna direkt vid bordet. Toppa med sorbet.

Alkoholfri special!

Toppa desserten med päroncider.

Servera i små glas:
Servera i små glas:

Fler Härliga Recept

Helgfrukost

Fyllda portobellosvampar

Bakad frukt

Rabarberbubbel

Torkade äppelringar

Fläskfilé med gräddig sky

Enkel rabarberpaj

Saffransglass med honungsrostade nötter

Exotisk champagnefrukt

Torsk med brynt kaprissmör

Inlagda päron

Pärlande julfrukt

Bakade päron med sesamkrisp

Nöttårta

Citronlakrits cheesecake i glas

Lax med forellrom