Exotisk champagnefrukt

Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.

4 portioner:

1 kg exotisk frukt, t ex ananas, melon och mango

ca 3 dl champagne eller torrt, mousserande vin

1/2 liter mangosorbet (eller annan valfri sort)

Med enklast möjliga insats gör du denna festliga dessert! Välj frukt och sorbet utifrån vad som finns hemma eller i butiken. Barnens dessert toppas förslagsvis med päroncider.

Skala och kärna ur frukten. Ta gärna ut kulor med ett kuljärn, eller skär den i mindre bitar. Hit går det bra att förbereda, men droppa på lite limesaft så att frukten inte mörknar. Fördela frukten i vackra glas. Häll på champagne, gärna direkt vid bordet. Toppa med sorbet.

Alkoholfri special!

Toppa desserten med päroncider.

Servera i små glas:
Servera i små glas:

Fler Härliga Recept

Grillade nektariner med muscovadosås

Kikärtsfritters med tillbehör

Sparrispizza med jordärtskocka

Apelsinkyckling

Rågpanerad strömming

Citronlakrits cheesecake i glas

Grillad lättgravad laxsida

Bananbröd

Höstspöken

Potatisbullar med rårörda lingon

Torsk med brynt kaprissmör

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Ölkokta blåmusslor

Minisemlor

Chokladtårta med praliné

Saffransglass med honungsrostade nötter