Glöggsangria

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Till cirka 12 glas:

1 flaska vinglögg (750 ml)

1 förp. cranberrydryck t ex JOKK (750 ml)

saften av 2 apelsiner

1/2 dl cointreau

ca 7 dl ginger Ale

Till garnering:

2 apelsiner eller 4 clementiner, skivade

1/2 granatäpple

myntablad

mycket is

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Häll alla ingredienser utom ginger ale i en rymlig skål. Förbered frukten till garnering. Skiva apelsinerna. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Hit går det bra att förbereda och ställa drycken kallt. Strax före servering: Lägg i apelsinskivor,granatäppelkärnor och is. Toppa med ginger ale.

Foto: Joel Wåréus

Servera ur:
Servera ur:

Fler Härliga Recept

Apelsinsaft

Apelsinkaka

Variation på julgröt

Saffransmazarin

Pärlande julfrukt

Frasiga dadelstänger

Köttbullar med sommarörter

Glöggsangria

Fikonkaka med saffran

Saffranssnurror

Chokladkolor med flingsalt

Rödkål med enbär och feta

Grönkåls-cheesecake

Rosépepparsill

Paj med torkad frukt

Hemgjord glögg