Glöggsangria

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Till cirka 12 glas:

1 flaska vinglögg (750 ml)

1 förp. cranberrydryck t ex JOKK (750 ml)

saften av 2 apelsiner

1/2 dl cointreau

ca 7 dl ginger Ale

Till garnering:

2 apelsiner eller 4 clementiner, skivade

1/2 granatäpple

myntablad

mycket is

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Häll alla ingredienser utom ginger ale i en rymlig skål. Förbered frukten till garnering. Skiva apelsinerna. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Hit går det bra att förbereda och ställa drycken kallt. Strax före servering: Lägg i apelsinskivor,granatäppelkärnor och is. Toppa med ginger ale.

Foto: Joel Wåréus

Servera ur:
Servera ur:

Fler Härliga Recept

Senapsslungad brysselkål

Saffranssnurror

Torta di Nonna

Minisemlor

Tomatgratäng med fetaost

Sojabönsröra

Grillbröd med löjromstopping

Burritos med chipotle

Baguetter med ost och basilika

Variation på julgröt

Zucchinispaghetti

Hemgjord glögg

Lussebullar

Grönkåls-cheesecake

Blåbärsglasstårta

Quinotto med späda skott