Glöggsangria

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Till cirka 12 glas:

1 flaska vinglögg (750 ml)

1 förp. cranberrydryck t ex JOKK (750 ml)

saften av 2 apelsiner

1/2 dl cointreau

ca 7 dl ginger Ale

Till garnering:

2 apelsiner eller 4 clementiner, skivade

1/2 granatäpple

myntablad

mycket is

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Häll alla ingredienser utom ginger ale i en rymlig skål. Förbered frukten till garnering. Skiva apelsinerna. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Hit går det bra att förbereda och ställa drycken kallt. Strax före servering: Lägg i apelsinskivor,granatäppelkärnor och is. Toppa med ginger ale.

Foto: Joel Wåréus

Servera ur:
Servera ur:

Fler Härliga Recept

Apelsin i rödbetslag

Små polkamaränger

Kryddkringlor

Rödkål med enbär och feta

Apelsinsallad med fänkål

Klar löksill med äpple

Fikonkaka med saffran

Hemgjord glögg

Apelsinsallad

Frasiga dadelstänger

Pärlande julfrukt

Currysill med äpple

Apelsinkaka

Senapsslungad brysselkål

Saffranssnurror

Saffransmazarin