Glöggsangria

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Till cirka 12 glas:

1 flaska vinglögg (750 ml)

1 förp. cranberrydryck t ex JOKK (750 ml)

saften av 2 apelsiner

1/2 dl cointreau

ca 7 dl ginger Ale

Till garnering:

2 apelsiner eller 4 clementiner, skivade

1/2 granatäpple

myntablad

mycket is

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Häll alla ingredienser utom ginger ale i en rymlig skål. Förbered frukten till garnering. Skiva apelsinerna. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Hit går det bra att förbereda och ställa drycken kallt. Strax före servering: Lägg i apelsinskivor,granatäppelkärnor och is. Toppa med ginger ale.

Foto: Joel Wåréus

Servera ur:
Servera ur:

Fler Härliga Recept

Senapssill med twist

Soppa med jordärtskocka

Grönkålsform

Fikonkaka med saffran

Klassisk lammstek

Chokladglass

Sparrispizza med jordärtskocka

Rågpanerad strömming

Hemgjord glögg

Parisare

Apelsinsallad med fänkål

Lussebullar

Rödbetsplättar med pestoklick

Långsambakad oxfilé

Variation på julgröt

Supergrön soppa