Glöggsangria

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Till cirka 12 glas:

1 flaska vinglögg (750 ml)

1 förp. cranberrydryck t ex JOKK (750 ml)

saften av 2 apelsiner

1/2 dl cointreau

ca 7 dl ginger Ale

Till garnering:

2 apelsiner eller 4 clementiner, skivade

1/2 granatäpple

myntablad

mycket is

En härligt frisk och pärlande dryck som passar bra före julbordet.

Häll alla ingredienser utom ginger ale i en rymlig skål. Förbered frukten till garnering. Skiva apelsinerna. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Hit går det bra att förbereda och ställa drycken kallt. Strax före servering: Lägg i apelsinskivor,granatäppelkärnor och is. Toppa med ginger ale.

Foto: Joel Wåréus

Servera ur:
Servera ur:

Fler Härliga Recept

Grönkålssoppa

Klar löksill med äpple

Paj med torkad frukt

Pärlande julfrukt

Saffransmazarin

Kryddkringlor

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Havrekakor med kardemumma

Hemgjord glögg

Frasiga dadelstänger

Fröknäcke

Chokladkolor med flingsalt

Palsternacks-gratäng

Potatissallad med saffran

Chokladtårta med praliné

Grönkålsform