No bake mangocheesecake

Jag älskar cheesecake. Och den som är obakad kanske allra mest. Krämigt len och syrlig. Här med mango och vanilj.

Cirka 12 bitar:

8 stycken digestivekex (ca100 g)

50 g smör

1 dl kokosflingor

1 tsk mald kanel

1 vaniljstång

1 1/2 dl vispgrädde

600 g färskost, t exphiladelphia

2 dl strösocker

finrivet skal och saft av 2 lime

Garnering:

1 1/2 -2 färska, ätmogna mango

ev extra limeskal

Jag älskar cheesecake. Och den som är obakad kanske allra mest. Krämigt len och syrlig. Här med mango och vanilj.

Smält smöret. Smula kexen (i till exempel en mixer) och blanda med smält smör, kokos och kanel. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa grädden med vaniljfrön. Tillsätt färskost, socker, skal och saft av lime. Vispa ihop allt och bred ut i formen. Ställ kallt att stelna i minst tre timmar. Skär med en vass kniv runt hela kakan och lossa den från formen. Skär bort skalet på mangon. Skär loss fruktköttet på båda sidor om den stora, platta kärnan. Skiva den mycket tunt. Lägg mangon i ett vackert mönster på kakan, börja utifrån och arbeta in mot mitten. Garnera ev med extra limeskal.

Foto: Lina Eriksson

Tips!

Byt ut mangon mot annan frukt eller mot något syrligt bär. En mixad hallonsås är också alltid supergott till cheesecake.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Pestobakad lax

Havrekakor med variation

Äppelsmulpaj med lingon

Torsk med brynt kaprissmör

Torta di Nonna

Currykyckling med gula ärter

Lax med forellrom

Rågpanerad strömming

Auberginecurry

Lingonpäron

Morots- och ärtbollar

Minisemlor

Påsktårta

Spaghetti bolognese vego style

Apelsinsallad

Lussebullar