Ramen

Värmande, nyttigt och galet vacker soppa. Misopasta hittar du bland asiatiska livsmedel i mataffären.

4 portioner:

250 g udonnudlar (eller annan sort som sötpotatisnudlar eller vad som finns hemma)

4 ägg

1 späd purjolök (eller annan lök)

1 vitlöksklyfta

2 morötter

1 röd chili

1 fast tofu eller silkestofu (200 g)

15 dl vatten

2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar

1 msk misopasta

50 g böngroddar

100 g odlad svamp, t ex enoki

50 g flowersprouts (som små tussiga mini-kålhuvuden)

4 msk rostad lök

Värmande, nyttigt och galet vacker soppa. Misopasta hittar du bland asiatiska livsmedel i mataffären.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Droppa över lite olja så att de inte klibbar ihop.  Mjukkoka äggen i 7 minuter. Skiva purjon tunt. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär morötterna i tunna stickor. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Tärna tofun. Koka upp vatten och tillsätt buljongtärningar, misopasta, vitlök och chili. Lägg i purjolök, morötter och böngroddar. Fördela nudlar, tofu och svamp i fyra skålar. Skala och halvera äggen. Häll den varma buljongen i skålarna. Toppa med ägg, brysselskott och rostad lök.    

 

Tips!

Se detta som en bra grund som kan man självklart variera. Färsk spenat, små kuber av lax osv.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Senapssill med twist

Vit sparrissoppa

Baguetter med ost och basilika

Havrekakor med kardemumma

Polenta med tomat- och svampsås

Grönsaker med ärtdipp

Spaghetti med linsbolognese

Potatisbullar med rårörda lingon

Havregröt på två vis

Viltkebab

Fibergröt med rörda blåbär

Ramen

Currykyckling med gula ärter

Svampburgare

Tomatgryta med aubergine

Viltstek & gratäng