Varför ens köpa supersöt blåbärssoppa när det är SÅ enkelt att göra egen? Här finns även recept på ett havrefras att strö över soppan.
Cirka 4 portioner:
450 g blåbär(ca 9 dl)
3 dl vatten
1 dlråsocker
Havrefras:
3 dl fiberhavregryn (eller vanliga)
2 dl saltrostade solroskärnor
2 msk kallt smör
2 msk flytande honung
2 krm mald kanel
Varför ens köpa supersöt blåbärssoppa när det är SÅ enkelt att göra egen? Här finns även recept på ett havrefras att strö över soppan.
Blåbärssoppa: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka under omrörning i cirka 3 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av sötman och späd eventuellt med lite extra vatten om den känns för tjock. Servera den varm eller kall, gärna med havrefraset.
Havrefras: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till fraset väl. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills det har fått fin färg, rör gärna om en gång under rostningen. Låt svalna.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Vill du hellre göra nyponsoppa?