Blåbärssoppa

Varför ens köpa supersöt blåbärssoppa när det är SÅ enkelt att göra egen? Här finns även recept på ett havrefras att strö över soppan.

Cirka 4 portioner:

450 g blåbär(ca 9 dl)

3 dl vatten

1 dlråsocker

Havrefras:

3 dl fiberhavregryn (eller vanliga)

2 dl saltrostade solroskärnor

2 msk kallt smör

2 msk flytande honung

2 krm mald kanel

Varför ens köpa supersöt blåbärssoppa när det är SÅ enkelt att göra egen? Här finns även recept på ett havrefras att strö över soppan.

Blåbärssoppa: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka under omrörning i cirka 3 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av sötman och späd eventuellt med lite extra vatten om den känns för tjock. Servera den varm eller kall, gärna med havrefraset.

Havrefras: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till fraset väl. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills det har fått fin färg, rör gärna om en gång under rostningen. Låt svalna.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vill du hellre göra nyponsoppa?

Fler Härliga Recept

Grönkålssoppa

Morotsbröd

Smoothies

Blåbärssoppa

Fattiga riddare

Nyponsoppa

Havrepannkakor

Nyttiga smoothies

Minsestrone

Rågsiktskakor

hallonkräm

Fibergröt med rörda blåbär

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Ramen

Helgfrukost

Valnötskex