Blåbärssoppa

Varför ens köpa supersöt blåbärssoppa när det är SÅ enkelt att göra egen? Här finns även recept på ett havrefras att strö över soppan.

Cirka 4 portioner:

450 g blåbär(ca 9 dl)

3 dl vatten

1 dlråsocker

Havrefras:

3 dl fiberhavregryn (eller vanliga)

2 dl saltrostade solroskärnor

2 msk kallt smör

2 msk flytande honung

2 krm mald kanel

Varför ens köpa supersöt blåbärssoppa när det är SÅ enkelt att göra egen? Här finns även recept på ett havrefras att strö över soppan.

Blåbärssoppa: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka under omrörning i cirka 3 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av sötman och späd eventuellt med lite extra vatten om den känns för tjock. Servera den varm eller kall, gärna med havrefraset.

Havrefras: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till fraset väl. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills det har fått fin färg, rör gärna om en gång under rostningen. Låt svalna.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vill du hellre göra nyponsoppa?

Fler Härliga Recept

Rågsiktskakor

Vit sparrissoppa

Hallonkvarg med crunch

Havregröt på två vis

Soppa med jordärtskocka

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Rotfruktssoppa

Morotsbröd

Bananbröd

Baguetter med ost och basilika

Nyponsoppa

Havrepannkakor

Grytbröd

Grön smoothie

Ramen

Fattiga riddare