Grillad halloumisallad

En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)

4 portioner:

400 g kokt matvete

1 röd paprika

1/2 zucchini, gärna gul

2 halloumiostar

2 msk olivolja

cirka 125 g broccoli

1/2 dl blad av färsk oregano

salt och svartpeppar

Balsamicovinägrette:

1/2 dl olivolja

1 msk balsamvinäger

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)

Skölj matvetet och låt rinna av väl. Halvera och kärna ur paprikan. Skiva zucchinin. Skiva halloumiostarna. Pensla allt med lite olja. Grilla allt, lite i taget, på direkt värme i ett par minuter på varje sida. Pensla broccolin. Grilla den på indirekt värme i 5-10 minuter. Rör ihop vinägretten. Riv i vitlöken. Skär alla grönsaker och osten i små bitar, lägg i en serveringsskål. Blanda ner matvete, oregano och vinägrette väl. Salta och peppra.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Majskolvar

Grillad gurka med silkestofu

Bitterljuv citrussallad

Brödpaket med sojafärs

Melonsallad med bondbönor

Caesarsallad med grillad kål

Farrosallad med libakrutonger

Vårsallad

Sparrisburgare

Grillade nektariner med muscovadosås

Grillad halloumisallad

Fyllda frallor

Tabboulet med rödbetor

Sallader

Mangold med mandlar

Rödkål med enbär och feta