Melonsallad med bondbönor

En klassisk kräftskiva ska tradtionellt sett avslutas med nätmelon och hallon. Här har jag valt att bjuda på melon som en sallad istället. Just kring kräfttider är bondbönorna som finast. 

Cirka 4 portioner:

1 nät- eller cantaloupmelon (ca 1 1/2 kg)

400 g bondbönor

200 g vaxbönor

ett par nävar fin sallad

2 msk olivolja

saft av 1 lime

ev knapriga kex, t ex Mörsjö

salt och peppar

En klassisk kräftskiva ska tradtionellt sett avslutas med nätmelon och hallon. Här har jag valt att bjuda på melon som en sallad istället. Just kring kräfttider är bondbönorna som finast. 

Halvera och kärna ur melonen. Gröp ur kulor med kuljärn eller skär ut bitar av melonen. Plocka bondbönorna ur sin ärtskida. Koka dem mjuka i cirka 5 min beroende på storlek. Skölj i kallt vatten och ”ploppa” dem ur sitt tunna skal. Ansa och koka vaxbönorna i ca 3 min. Skölj i kallt vatten. Skär i breda bitar. Bryt salladen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser och vänd runt väl med olivolja, limesaft, salt och peppar. Servera gärna i sina skal. Smula ev över lite frasiga kex.

 Foto: Lina Eriksson

Servera gärna salladen till frasigt brieflarn, se recept.

Salladsbestick:
Salladsbestick:
Kuljärn:

Fler Härliga Recept

Vårsallad

Grillad gurka med silkestofu

Smart potatissallad

Späd sparrissallad med majovinägrette

Apelsinsallad med fänkål

Sallad på burk

Caesarsallad med grillad kål

Ljummen grapesallad

Bitterljuv citrussallad

Vårsallad med couscous

Rödkål med enbär och feta

Rågrillad sparris

Sallader

Tabboulet med rödbetor

Mozzarella & blodapelsin

Couscous med betor