Dragonkyckling

Kycklingen är självklart godast nylagad, men för god planering gör den dagen innan.

5 portioner/10 portioner på buffé:

5 kycklingfiléer med skinn, ekologiska

50 g rumsvarmt smör

1/2 msk torkad dragon

1 1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

ev färsk dragon till garnering

Kycklingen är självklart godast nylagad, men för god planering gör den dagen innan.

Mosa ihop smöret med dragon, salt och peppar. Bred smöret på kycklingfiléerna. Stek dem i cirka 5 minuter (beroende på storlek) på varje sida tills de är genomstekta. Innertemperaturen ska vara 68°-70°. Förvara svalt till nästa dag. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg. Servera kall eller värm den enligt metod nedan:

 Värm kycklingen i 125° varm ugn i cirka 20 minuter så att den blir ljummen. Skär i sneda skivor och lägg upp på fat. Ringla över smöret.

 

Tips!

Antingen gör man kycklingen helt klar. Men det går även bra att förbereda kycklingen genom att bre dragonsmöret på, ställ kallt till nästa dag då de grillas eller steks strax före servering. Detta är trevligt om man t ex har grillfest.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Salmalax med wasabi

Frasiga palsternackor

Orchiette med mandelpesto

Rostade morötter med vispad feta

Friterade polentasticks

Farrosallad med libakrutonger

Rabarberbubbel

Kronärtskockor med kryddolja

Apelsinkyckling

Potatissallad med saffran

Tomatpaj

Citronlakrits cheesecake i glas

Nudelsoppa med kyckling

Krämig äggsallad

Ankbröst med tryffelsky

Kycklinggryta med dragon