Dragonkyckling

Kycklingen är självklart godast nylagad, men för god planering gör den dagen innan.

5 portioner/10 portioner på buffé:

5 kycklingfiléer med skinn, ekologiska

50 g rumsvarmt smör

1/2 msk torkad dragon

1 1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

ev färsk dragon till garnering

Kycklingen är självklart godast nylagad, men för god planering gör den dagen innan.

Mosa ihop smöret med dragon, salt och peppar. Bred smöret på kycklingfiléerna. Stek dem i cirka 5 minuter (beroende på storlek) på varje sida tills de är genomstekta. Innertemperaturen ska vara 68°-70°. Förvara svalt till nästa dag. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg. Servera kall eller värm den enligt metod nedan:

 Värm kycklingen i 125° varm ugn i cirka 20 minuter så att den blir ljummen. Skär i sneda skivor och lägg upp på fat. Ringla över smöret.

 

Tips!

Antingen gör man kycklingen helt klar. Men det går även bra att förbereda kycklingen genom att bre dragonsmöret på, ställ kallt till nästa dag då de grillas eller steks strax före servering. Detta är trevligt om man t ex har grillfest.

Fler Härliga Recept

Apelsinkyckling

Dragonkyckling

Farrosallad med libakrutonger

Jordgubbar i cointreau

Tomatpaj

Ankbröst med tryffelsky

Orchiette med mandelpesto

Nudelsoppa med kyckling

Marinerad biff med béarnaisedressing

Rabarberbubbel

Prosciutto & melon

Citronlakrits cheesecake i glas

Currykyckling med gula ärter

Salmalax med wasabi